HopaSports

De Virtual Sports Series is een initiatief van HopaSports en Sporttijden. Waar de werkzaamheden Sporttijden hoofdzakelijk bestaan uit het organiseren van sportevenementen en de tijdwaarneming daarvan, vult HopaSports dit prima aan met hun inschrijfplatform.

Daarom is de keuze ook makkelijk dat we gebruik maken van het platform van HopaSports. Omdat HopaSports net even iets anders werkt dan andere inschrijfplatformen hebben we een kleine handleiding geschreven.

Binnen HopaSports kan ingeschreven worden voor vele wedstrijden. De oorsprong van het platform ligt in Dubai, maar is ook officieel ook geregistreerd in Nederland.

Beide wetgevingen en privacybeleidsplannen zijn van toepassing op het platform. Het brain achter HopaSports is een Nederlander die in Dubai woont, het platform is gebouwd en wordt onderhouden in Nederland.

De privacywetgevingen in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) zijn nog strikter dan die in Nederland en de Europese Unie. Alle betalingen binnen het platform lopen via een Nederlands bedrijf, namelijk Mollie.

 

Kortom je gegevens en betalingen zijn dus 100% veilig!

HopaSports en Privacy

Account

Hopasports werkt met accounts, om in te schrijven voor een wedstrijd binnen Hopasports heb je dus een account nodig. Tijdens het aanmaken van een account wordt er meer gevraagd dan je gewend bent. Wanneer je eenmaal een account hebt, kan je je makkelijk inschrijven voor alle wedstrijden. Het is dus één keer al je gegevens invullen, deze staan dan geregistreerd. Wil je jezelf voor een ander evenement inschrijven, dan hoef je niets meer in te vullen. Je gegevens staan al in het systeem.

Bij het aanmaken van je account wordt er informatie gevraagd die niet relevant is voor een virtuele wedstrijd. Het is van belang deze informatie toch in te vullen voor eventuele deelname aan andere evenementen.

Wil je meer weten over het platform van HopaSports, neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

Klik hier om een account aan te maken bij HopaSports.

Vul je gegeven in aan de rechterzijde van de site. Belangrijk is dat je een email adres invult waar je direct toegang tot hebt. HopaSports stuurt namelijk een bevestigingsmail, je kan niet verder met jezelf registreren zonder dat je deze mail heb bevestigd.

Als  je alles hebt ingevuld klik je op “Sign Up”, pas dan ontvang je de bevestigingsmail. LET OP!, Bij sommige providers of zakelijke email account kan het zijn dat de mail in de spambox komt of soms niet eens aankomt. Controleer dus ook even je spambox als je geen mail ontvangt. Heb je helemaal geen mail ontvangen, stuur dan een bericht via ons contactformulier.

Als je de mail ontvangen heb, klik je op de link in de mail,  je account is nu bevestigd. Nu kan je het profiel verder inrichten.

  1. Als eerste kies je een naam voor de link naar je persoonlijke profiel
  2. Om je profiel persoonlijk te maken upload je een foto (van jezelf)
  3. Vul dan de rest van je gegevens aan, deze zijn nodig als we prijzen naar je moeten versturen of contact met je moeten hebben inzake de wedstrijden. Vergeet niet de save/opslaan knop voordat je op verder/next klik. Wij zullen je gegevens NOOIT met andere delen!
  4. In de volgende stap, “Privacy-Instellingen” geef je aan waar en hoe wij jou mogen weergeven bij evenementen. Ook hier weer eerst opslaan voor je verder gaat.
  5. Nu wordt er gevraag om je ICE (in geval van nood) gegevens en je medische gegevens. Deze zijn voor virtuele wedstrijden totaal overbodig. Maar wanneer ze in het systeem staan, is je profiel gelijk klaar voor “normale” evenementen. Vul deze dus ook in en sla ze op voor je verder gaat.
  6. Bij de communicatievoorkeuren kan je aangeven over welke activiteiten je door ons/HopaSports geïnformeerd wil worden. Pas dit aan naar jou wens en sla de instellingen op. Klik dan op volgende/next step.
  7. Je kan op jou persoonlijke profile ook geld inzamelen voor een goed doel. er staan heel veel goede doelen in de lijst omdat HopaSports internationaal werkzaam is. Kies het doel waarvoor jij geld in wil zamelen of laat ons weten als jou goede doel er niet bijstaat. Uiteraard is het ook mogelijk om geen geld in te zamelen. Kies opslaan en je profiel in volledig klaar.

Wil je eventueel aanpassingen doen kan die via het menu aan de linkerzijde van de pagina, ga daar eens doorheen en zie welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Account aanmaken

Andere mogelijkheden

Zoals eerder aangegeven biedt HopaSports vele mogelijkheden. Naast een platform waar deelnemers zich kunnen aanmelden voor wedstrijden kan je er veel meer mee.

Zo kan je onder je persoonlijk account een “club” beheren. Binnen een Club account kan je de leden van jouw club en hun lidmaatschappen managen. Automatisch wordt een micro website voor de club gemaakt waar je de basis van jouw club op kwijt kan. Tevens is hier een webshop aan gekoppeld.

Wil je evenementen gaan organiseren, of iets anders waar deelnemers zich voor in moeten schrijven, dan kan je onder een Club account een evenement aanmaken. Binnen het evenement biedt HopaSports alle mogelijkheden die je nodig hebt om je deelnemers op de juiste in te laten schrijven. Dit kunnen leden zijn van jouw club, of niet leden. Je kan deelnemers een promocode geven zodat ze korting krijgen enz. Kortom alles wat je nodig hebt voor je Club en evenement.

Vaak zijn dit soort systemen erg duur en ingewikkeld. HopaSports niet, sterker nog, dit platform is gratis en je kan het volledig zelfstandig inrichten. HopaSports brengt alleen kosten in rekening per financiële transactie. Deze liggen gemiddeld iets hoger, omdat er geen basiskosten zijn. Er zijn geen verborgen kosten.

Als Europese partner van HopaSports kan Sporttijden je hulp bieden. Wil je hier meer over weten, stuur gerust even een mail naar hopasports@sporttijden.com